Marchio bed and breakfast Profumo di Mirto - Arbus B&B Profumo di Mirto Marchio Arbus
Montisci Samuele - Via Fermi N°6 09031 - Arbus (Vs)
Sardinien - Italien - Tel. 3400759739
E-mail info@profumodimirto.com  

Hem

Hitta hit

Huset

Priser

Kontakt

Översikt

 

Arbus: bed & breakfast Profumo di Mirto finns här.B&B Profumo di Mirto ligger i Arbus, en by i sydvästra Sardinien som har oräkneliga resurser i sin natur och historia, kulturen och människorna. Territoriet är ett av de mest vidsträckta i Italien med mer en än 45 km lång kust som löper från Capo Frasca söderut fram till Capo Pecora.Korsikansk kronhjort finns i Piscinas.

Här är naturen enväldig härskare och det är inte ovanligt att stöta på den korsikanska kronhjorten (Cervus alaphus corsicanus), som tack vare Arbus-bornas medfödda respekt för miljön alltmer förlorar sin misstänksamhet mot människor.

Här prisas havet sedan år tillbaka för kvaliteten på vattnet. Dess pärla är Piscinas som ofta har huvudrollen i olika tv-program(t ex Gaia), reklamfilmer och specialiserade tidningar, (t ex Pesca in Mare).

Här kommer den som älskar berg inte att bli besviken på Monte Arcuentu, dit munken och eremiten Fra Nazzareno begav sig för att samla sig och be. På dess bergstopp kan turisten beundra spåren från hans vistelse, förutom att njuta av underbart vackra panorama.Laveria Brassey: finns i Naracauli, på vägen mot Piscinas. Här vittnar ’Montevecchio’s och ’Ingurtosu’s gruvor om ett förflutet av arbete och möda, där våra förfäder offrade sin egen hälsa i utbyte mot minimalt ekonomiskt oberoende, och våra mödrar tvingades till massakrerande arbetspass i anrikningsverket. Men deras malmfält skulle även kunna vittna om ett antikt förflutets prakt, som förlorar sig mellan legend och historia.

Faktiskt så vill några forskare placera ’Herakles stoder’ mellan Afrika och Sicilien, vilket skulle betyda att det mytiska Atlantis kunnat finnas på sardinskt territorium, där förekomsten av malmfält av olika metaller skulle möjliggöra dess civilisations blomstring.


Det är här jag är född, det är här jag lever och det är här som jag alltid ska stå till förfogande med mitt trivsamma hem.

Jag väntar er med öppna armar.

 

 

 

Un ringraziamento speciale a Ylva Olofsson e ad Alessandro Borini per la traduzione in lingua svedese di questo sito.
Ett särskilt tack till Ylva Olofsson och Alessandro Borini för den svenska översättningen av den här hemsidan.

 

Lingua italiana
English language
Deutsch
Español
Française
Svenska
Polski
Magyar
Português
Русский